Mød eleverne2018-12-10T11:01:16+00:00

Mød Mads

Jeg hedder Mads, og jeg er 20 år gammel. Jeg arbejder i Wagner i Viborg, hvor jeg startede tilbage i 2012 som hjælpedreng til at klare nogle af de praktiske opgaver. Siden juni 2015 har jeg været elev i butikken.

Hverdagen i Wagner

I min hverdag møder jeg som regel ind en time før åbningstid for at blive klar og have lidt socialt med de andre. Så holder vi en morgenbriefing, hvor vi får snakket om, hvad vi skal have lavet i dag, sælge i dag, og hvad butikkens mål er for dagen. Og så går vi i gang med dagens opgaver.

Opgaverne i løbet af dagen er ikke så opdelte her. Det er slet ikke sådan, at vi siger: “Det skal du gøre, det skal du gøre, og det skal du gøre”. Det handler mere om, hvad vi skal opnå sammen.

Det bedste for mig er at have med mennesker at gøre – at gøre så kunden går glad ud af butikken. Det er fedt det at se en kunde gå glad ud af butikken. Man føler, at man har gjort noget godt for kunden.

Ansvar

Jeg får masser af ansvar fra min chef. Jeg sørger eksempelvis for, at der er fyldt op, at sende varer til andre butikker, at organisere, at have overblik, og så arbejder jeg også med noget markedsføring på de sociale medier.

Vi har lavet en aftale om, at hvis jeg føler, at jeg gerne vil have mere ansvar og flere udfordringer, så kan jeg bare sige til. Jeg prøver også mere og mere for at udvikle mig. Ellers står jeg jo bare stille. Ansvaret er med til at lære en, hvordan en butik skal køre rundt, og hvordan man sørger for, at der er styr på det hele.

Ansvaret gør også, at man udvikler sig mere personligt. Det kan jeg også mærke derhjemme og med kammeraterne. Man begynder at tage mere ansvar generelt, så det giver mig ikke kun noget i arbejdsmæssig forstand.

Fællesskab

Fællesskabet er helt vildt godt, synes jeg. Det er også en kæmpe grund til, hvorfor jeg er så glad for at være her. Vi klinger godt sammen. Vi kan godt lave plads til hinanden, og det er både i butikken og privat. Vi holder nogle arrangementer for at lave noget socialt sammen. I weekenderne kan vi også sagtens få en øl sammen, hvor det er alt andet end arbejdet, der snakkes om.

Fællesskabet er en af grundene til, at jeg gerne vil møde ind før tid. På grund af det sociale fællesskab er alle også villige til at gøre det ekstra, der skal til, for at det går godt i butikken.

Fremtiden/karriere

Karrieremulighederne ser jeg som rigtig gode i Wagner. Jeg ser Wagner som en kæde, der er i udvikling, i og med at de begynder at åbne flere og flere butikker i udlandet. Det kunne være spændende at hjælpe nye butikker i udlandet med at komme godt i gang.

Jeg vil også gerne sidde som butikschef på et tidspunkt. Det har hele tiden været min drøm, og der er det også fedt, at Wagner har så mange butikker rundt om i landet. Elevforløbet er godt skruet sammen til at lære os nogle egenskaber, der kan bruges i fremtiden. Meget af læringen kommer også fra hverdagen, hvor man altid kan spørge og få et svar.

Hvorfor elev i Wagner?

Hvis man godt kan lide at have med kunder at gøre, og hvis du har interesse for salg, så synes jeg, at Wagner kan tilbyde rigtig, rigtig meget. De måler meget på dig i dagligdagen, så de ved også, hvordan du skal udvikles.. Wagner og elevforløbet hjælper dig med at få det bedste ud af dig selv.

Som elev skal man være klar på at overskride sine egne grænser. Til at starte med er du på udebane. Jeg syntes selv, at det var svært at tage kontakt til kunder. Men jeg havde ikke regnet med, at jeg ville opleve så stor en personlig udvikling, og at den også ville kunne mærkes uden for butikken. Det overraskede mig.

Mød Kasper

Mit navn er Kasper. Jeg arbejder som elev i Wagner i Århus C, og jeg er 26 år gammel. For halvandet år siden startede jeg i butikken som assistance, og siden d. 1. august har jeg været ansat som elev.

Hverdagen i Wagner

Min hverdag starter med, at jeg møder ind en times tid før, vi åbner, og gør butikken klar, så den står helt knivskarpt. Når der er 30 minutter til åbningstid, samles vi alle sammen og snakker om, hvad der skal ske i løbet af dagen. En slags morgenbriefing, hvor vi går tingene igennem. Morgenbriefingen er et af de bedste tidspunkter på dagen, da man lige får set hinanden i øjnene og mærker, hvor vi har hinanden.

Derefter står dagen i kundernes tegn. Det sjoveste på dagen er, når vi har masser af kunder.

For at få det hele til at køre er der nogle praktiske ting, der skal være styr på, og dem har jeg fået mere ansvar for som elev. Min hverdag er meget omskiftelig, da jeg som elev både har med salg, markedsføring og de praktiske ting at gøre.

Ansvar

Fra dag et blev jeg tildelt mine egne ansvarsområder. Det er vigtigt, at vi kan dække hinanden, og derfor skal man have flere kompetencer at byde ind med.

Elevuddannelsen bygger en op, så man får alle de nødvendige redskaber for at tage et skridt længere op af karrierestigen. Det kunne eksempelvis være som souschef eller butikschef i en af butikkerne. Det gør, at man får en ekstra interesse i at kende til de praktiske ting, så man bliver bedre rustet til at have mere ansvar. Mine ansvarsområder i hverdagen hjælper mig i praksis med at få bedre overblik over en hel butik.

Fællesskab

Fællesskabet i butikken er super godt. Vi er jævnaldrende alle sammen, og det var nok også noget af det, der fangede mig, da jeg søgte jobbet. Det med lige at få en øl efter arbejdet er der også plads til, hvor samtalen typisk drejer sig om andet end arbejde, da vi har flere fælles interesser i teamet.

Jeg er ofte i kontakt med medarbejdere i andre butikker, og via vores Wagner-ture og faglige arrangementer har jeg haft mulighed for at lære medarbejderne i nogle af de andre butikker at kende. Fællesskabet strækker sig over hele kæden, og det er rart at kunne sætte et ansigt på dem, man snakker i telefon med.

Fremtiden/karriere

Der er rigtig mange muligheder for at gøre karriere hos Wagner. Det er sådan set kun dig selv, der sætter grænserne, da du bliver målt på tal i forhold til salg og lignende. Så hvis man gør det godt, vil der også være muligheder for at gøre karriere hos Wagner.

I og med at Wagner har åbnet flere butikker i udlandet, er der også mulighed for at arbejde uden for Danmarks grænser. Jeg selv vil rigtig gerne til udlandet og arbejde, så det er en af drømmene for mig, når jeg er færdig.

Flere i Wagners ledelse startede selv som “fodsoldater” i butikken, men arbejdede sig op gennem kæden. Det er selvfølgelig inspirerende for mig.

Hvorfor elev i Wagner

Hvis du har drive og passion for at vise dine evner, er en elevplads hos Wagner oplagt til dig. Man får i hvert fald en stor mulighed for at vise ens salgsevner, men det er også vigtigt, at man er klar til at tage ansvar, tør at gå forrest og er udadvendt.

Og man behøver ikke at have læst modeblade siden folkeskolen. Jeg startede helt grøn som nyudlært kok, men det drive og den passion inden for tøj og mode, jeg blev mødt med fra de andre ansatte, smittede hurtigt af på mig.

Så hvis du har masser af gåpåmod, er god til at sælge, er udadvendt og socialt anlagt, vil rollen som elev i Wagner passe dig perfekt.