Mød eleverne2018-12-10T11:05:54+00:00

Mød Lasse

Jeg hedder Lasse, og jeg har arbejdet som elev i Tøjeksperten i Randers Storcenter i de sidste to år.

Hverdagen i Tøjeksperten

En typisk dag hos Tøjeksperten starter med, at vi får gjort butikken flot og klar til den nye dag med lidt rengøring. Når vi kommer lidt tættere på åbningen, snakker vi lidt sammen om tallene fra dagen før i en slags morgenbriefing. Her får vi lige snakket om dagen i går og lægger en plan for den kommende dag.

Mine arbejdsopgaver varierer meget fra dag til dag. Mit hovedfokus er dog på at sælge en masse varer. Det er det, jeg synes er sjovest. Jeg kan godt lide en udfordring, så hvis jeg skal arbejde lidt for at sælge nogle af varerne ved at hjælpe kunden med råd og vejledning, er det sjovest for mig.

Ansvar

Vi har en god rollefordeling. Der er ikke tvivl om, hvem der chef, men jeg føler heller ikke, at jeg er elev. Jeg føler i hvert fald ikke, at jeg er nederst i hierarkiet. Man bliver lyttet til allerede fra start, og det er rigtig fedt.

Når man kommer i gang og beviser, at man godt kan sælge og bidrage, så får man automatisk mere ansvar. Hvis man er god til noget, bliver man hos Tøjeksperten belønnet for det. Det kan være i form af mere ansvar og tillid fra chefen af, eller at der bliver lyttet til ens idéer.

Ansvaret giver mig helt klart nogle egenskaber, som jeg kan bruge i fremtiden. Hvis man ikke fik noget ansvar, ville man ikke være klar til at tage det næste skridt efterfølgende, men jeg synes, at man som elev bliver godt rustet til at tage springet videre.

Fællesskab

Fællesskabet i min butik er rigtig godt. Vi er mange forskellige typer, og det er også derfor, at vi fungerer godt som et team. Ingen gider at vågne op og tænke “ååh, det bliver en lang dag”, fordi man ikke snakker så godt med sine kollegaer. Sådan er det slet ikke hos os. Det sociale mellem kollegerne er især noget af det, der får mig til at glæde mig til at tage på arbejde.

Fællesskabet ses også uden for arbejdspladsen. Vi har eksempelvis været hjemme ved min chef til noget FIFA og pizza. Det er en blanding mellem et venskab og et typisk forhold mellem kollegaer. På arbejdet ved vi dog godt, hvem der bestemmer, og vi er gode til at adskille arbejde og fritid.

Fremtiden/karriere

At være elev hos Tøjeksperten er et godt springbræt til videre muligheder. Det bliver måske ikke i den samme butik, men så kan man få en fast plads i en anden butik. Jeg selv kan bedst lide at sælge en masse varer, så jeg vil gerne fortsætte med at være inden for salgsdelen. Det kunne eksempelvis være som butikschef på et senere tidspunkt. Man skal have nogle mål, ellers kommer man ingen vegne.

Man bliver også rustet godt til fremtiden via sine skoleophold. Ud over at lære en masse mennesker at kende og udvide af sit netværk udvikler man sig også meget. Den læring, man får, er noget, man både kan bruge nu og senere i livet.

Hvorfor elev i Tøjeksperten?

Som elev hos Tøjeksperten får du en masse værktøjer, du kan tage med i fremtiden. Personligt har jeg udviklet mig meget. Jeg er blevet mere udadvendt og selvsikker. Hvis du ikke er selvsikker, når du sælger, kommer det ikke til at lykkes. Troen på egne evner har jeg faktisk også taget med mig uden for butikken.

Derudover får du selvfølgelig øjnene op for, om du er kommet ind i den rette branche. Du får et indblik i salg, HR, design, lederskab, styling og meget mere, så du kan lære mere om, hvad der egentlig interesserer dig. Det er lidt noget andet end at læse om det i en studieguide.

Mød Simon

Mit navn er Simon, jeg er 21 år gammel, og jeg arbejder i Tøjeksperten i Vejle. Jeg startede som tilkalder for at snuse lidt til arbejdet og har nu været elev i et halvt års tid.

Hverdagen i Tøjeksperten

En typisk arbejdsdag starter med, at vi møder ind sammen og tager lige en snak, hvis der er noget, vi skal have ekstra meget fokus på i dag. Når vi kommer i gang med dagen, får man sådan set selv lov til at finde ud af, hvordan man skal gøre tingene.

Som elev går jeg hovedsageligt og suger til mig og lærer de basale ting om at drive en butik. Der er selvfølgelig også fokus på salg, men jeg selv har meget fokus på de administrative opgaver. Det, der sker bag facaden. Er der kommet en mail fra hovedkontoret, er der styr på lageret – i bund og grund arbejdet med at sørge for, at alting spiller. Det er det, som driver mig i øjeblikket.

Ansvar

Ansvaret blev hurtigt en del af mine arbejdsopgaver. Hos os handler det meget om, hvor meget man vil det. Jeg selv er super klar på at påtage mig ansvar, og det har jeg også fået. Det er eksempelvis mig, der bestemmer, hvornår butikken er pæn nok til, at vi kan åbne næste morgen. Ansvaret har jeg også fået, fordi jeg har givet udtryk for, at jeg gerne vil påtage mig mere ansvar. Du kan med andre ord godt selv påvirke din rolle i butikken.

Det, at jeg bærer en del af ansvaret for butikken, giver mig et større billede af det at drive en forretning. For mig er ansvaret en stor motivationsfaktor, da jeg selvfølgelig gerne vil klare det til UG.

Fællesskab

Vi er et forholdsvis lille team, så der skal være en god ping-pong, og det er der heldigvis også. Vi er et ungt team, og vi er nogle drengerøve på den gode måde. Det er slet, slet ikke en diktatorisk arbejdsplads – og det er fedt! Der er også plads til at snakke sammen om emner, der ikke omhandler arbejdet.

Uanset hvor man kommer hen i Tøjeksperten, tror jeg, at man kommer til et godt team. Hvor man møder folk, som man passer godt med. Man brænder jo for nogle af de samme ting og har mange fælles interesser. Det har jeg selv mærket, når jeg har mødtes med elever fra butikker andre steder i landet.

Fremtiden/karriere

Jeg har tænkt mig at blive i Tøjeksperten. Gennem elevperioden vil jeg bevise, at jeg skal have en større stilling her. Mit helt klare mål er at blive souschef i en butik. Det er ikke fordi, at jeg har en vild trang til at være en leder, men det er der, jeg gerne vil hen ad. Mine ambitioner er klart at arbejde mig opad.

Hvorfor elev i Tøjeksperten

Du skal ansøge om at blive elev hos Tøjeksperten, fordi du får rigtig meget ud af det. Du kommer eksempelvis på et skoleforløb, der er tilrettelagt din hverdag i butikken. Under skoleforløbet lærer du mange konkrete ting, som kan bruges direkte i butikken sideløbende med skoleforløbet. Som elev lærer du meget om mennesker, og det er noget, du også kan bruge i hverdagen uden for butikken. Derudover er du 100 % sikker på, at du kommer ud i et fedt fællesskab.

Hvis du er en veltalende ung fyr eller kvinde, som godt kan lide at møde og snakke med nye mennesker, vil en elevplads hos Tøjeksperten helt sikkert være noget for dig. Især hvis du har ambitioner om at bevise dine evner.